V Maďarsku začal proces s migrantmi, ktorých obvinili z masových nepokojov v Röszke

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 13:36 • 2 min
V Maďarsku začal proces s migrantmi, ktorých obvinili z masových nepokojov v Röszke

BUDAPEŠŤ - Prečítaním spisu obžaloby začal sa dnes na okresnom súde v juhomaďarskom Segedíne súdny proces s obvinenými z vlaňajších masových nepokojov na srbsko-maďarskom hraničnom prechode Röszke-Horgoš 2. Migranti tam 16. septembra napadli maďarských policajtov v snahe preraziť zábrany a vstúpiť na maďarské územie.

slovakia

left justify in out

Migranti zaútočili na maďarských policajtov zo srbskej strany cez plot kameňmi a kusmi betónu, na čo títo zareagovali slzotvorným plynom a vodným delom. Pri incidente bolo zranených 20 príslušníkov polície, z nich dvaja ťažšie.

 

Prokuratúra obvinila deviatich občanov Sýrie a jedného Iračana z účasti na masových nepokojoch a ilegálneho prekročenia hraničných zábran. Medzi obvinenými je aj jedna žena, informovalo internetové vydanie denníka Magyar Hírlap.

 

Na pojednávanie prišli aj zástupcovia Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov. Proces bude pokračovať aj v piatok vypočutím obvinených. Verdikt vynesie súd neskôr.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies