V Maďarsku tajne prijali vyše tisíc migrantov, teraz sa tým bude zaoberať Výbor pre národnú bezpečnosť

NETKY.SK • 18 Január 2018, 12:54 • 2 min
V Maďarsku tajne prijali vyše tisíc migrantov, teraz sa tým bude zaoberať Výbor pre národnú bezpečnosť

BUDAPEŠŤ - Predseda parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť za opozičnú Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) Zsolt Molnár zvolal na budúci utorok schôdzku.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Molnár vo štvrtok uviedol, že výbor by mal prerokovať tajné prijatie 1300 migrantov. "Na schôdzku prídu predstavitelia dotknutých orgánov a tajných služieb, ale očakávame aj prítomnosť premiéra (Viktora Orbána), ktorý by mal zodpovedať otázky ohľadne tajne prijatých 1300 migrantov i tzv. Sorosovho plánu," povedal predseda.

 

Podľa jeho slov zvolanie schôdzky výboru maďarského zákonodarného zboru podporili aj ďalšie opozičné strany - Jobbik a Politika môže byť iná (LMP).

Podpredseda výboru z vládnej strany Fidesz Szilárd Németh v stredu vyhlásil, že členovia výboru za Fidesz z rokovania odídu, ak sa ho zúčastní Bernadett Szélová z LMP.

 

Podľa názoru vládnej strany totiž Szélová slúži Sorosovým záujmom a Fidesz by bol nerád, keby sa táto osoba dostala k dôležitým informáciám. Predseda Jobbiku Gábor Vona v pondelok - podobne ako aj ďalšie opozičné subjekty - Orbánovej vláde vytkol, že vedie mohutnú a drahú kampaň, ako chráni Maďarsko pred migrantmi, a pritom vlani Maďarsko prijalo tajne 1300 utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies