V Maďarsku si treba dávať pozor na žobrákov

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 13:50 • 2 min
V Maďarsku si treba dávať pozor na žobrákov

BRATISLAVA - Chvíľka nepozornosti môže vyjsť turistov poriadne draho, prídu nielen o peniaze, ale aj o doklady. Maďarská polícia odporúča vyhýbať sa napríklad žobrákom. V nejednom prípade môže totiž ísť o podvodníkov.

slovakia

left justify in out

Stretnúť ich možno na miestach, kde je viac ľudí - na vlakových, či autobusových staniciach, vo vozidlách hromadnej dopravy a v turistických centrách. "Ukradnuté doklady by mohli byť zneužité skôr, než by sme zistili, že sme boli okradnutí. Maďarskí kolegovia preto posilnili hliadky a tak môžeme počas leta v uliciach stretnúť viac policajtov," upozornil hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

Polícia znova upozorňuje, že veci je potrebné mať neustále pod kontrolou a nepúšťať ich z dohľadu. Pri ceste autom je dôležité vozidlo vždy zamknúť, ak sa vzdialime a to platí aj pri oprave defektu. V zaparkovanom vozidle so zahraničnými evidenčnými značkami lákajú zlodejov predovšetkým navigácie, mobily, notebooky a batožina.

V Maďarsku však páchajú trestnú činnosť aj naši občania a zo štatistík vyplýva, že stúpa. Vlani sa dopustili 129 trestných činov. Väzobne bolo stíhaných 31 páchateľov a 40 sa nachádzalo vo výkone trestu. V roku 2011 sa slovenskí občania dopustili 102 trestných činov, 28 občanov stíhali vo väzbe a vo výkone trestu bolo 20 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies