V Maďarsku sa šíria prejavy neznášanlivosti, zaútočili na modlitebňu baptistov

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 10:52 • 2 min
V Maďarsku sa šíria prejavy neznášanlivosti, zaútočili na modlitebňu baptistov

V Maďarsku sa šíria prejavy neznášanlivosti, zaútočili na modlitebňu baptistov - Krimi Na dvor baptistickej modlitebne v budapeštianskom Csepeli hodili neznámi páchatelia v stredu večer fľaše s hákovým krížom a kyselinou. Na štyroch prázdnych fľašiach bol

slovakia

left justify in out

img

Na dvor baptistickej modlitebne v budapeštianskom Csepeli hodili neznámi páchatelia v stredu večer fľaše s hákovým krížom a kyselinou. Na štyroch prázdnych fľašiach boli nakreslené hákové kríže a jedna bola naplnená neznámou kyselinou, informovala maďarská tlačová agentúra MTI.
      Tento týždeň to už je druhý prejav neznášanlivosti. V utorok na budapeštianskej ulici inzultovali bývalého hlavného rabína Józsefa Schweitzera. Neznámy muž mu nadával a vyhlásil, že nenávidí všetkých židov.
      Incident s medzinárodne uznávanou 90-ročnou maďarskou osobnosťou odsúdila maďarská vláda, osobne prezident republiky János Áder a medzi prvými aj vodcovia najvýznamnejších kresťanských cirkví a organizácií v Maďarsku.
      Podľa budapeštianskej polície pri stredajšom útoku proti baptistickej modlitebni nikto nebol zranený a nedošlo ani k škodám na majetku.
      Maďarská baptistická cirkev dnes vydala vyhlásenie, v ktorom vyjadrila zdesenie kvôli útoku na csepelskú modlitebňu. Vyzvali všetkých ľudí žijúcich v Maďarsku, aby sa snažili o vzájomnú úctu a lásku.
      Organizácie na ochranu ľudských práv, ako Maďarský Helsinský výbor a Amnesty International, vyhlásili, že trestný zákonník, ktorého novelu v súčasnosti prerokúva maďarský parlament, je dobrou príležitosťou na posilnenie ochrany obetí trestných činov šírenia nenávisti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies