V Maďarsku prerušili vydávanie Népszabadságu, údajne sa dostal do vládnych rúk

NETKY.SK • 8 Október 2016, 18:32 • 2 min
V Maďarsku prerušili vydávanie Népszabadságu, údajne sa dostal do vládnych rúk

BUDAPEŠŤ - Spoločnosť Mediaworks prerušila dnes vydávanie maďarského mienkotvorného denníka Népszabadság i jeho internetovej verzie Nol.hu.

slovakia

left justify in out

Vydavateľ, ktorý sa údajne dostal do rúk blízkych vláde, v oficiálnom komuniké zdôvodnil tento krok pripravovanou zmenou koncepcie, napísal spravodajský server Hvg.hu.

 

Pracovníci redakcie, ktorí sa už dnes ráno nedostali k svojej firemnej e-mailovej komunikácii, pripravujú protestné zhromaždenie na Kossuthovom námestí pri parlamente.

 

Opozičné strany, medzi nimi aj ultrapravicový Jobbik, odsúdili tento krok. Označili ho za ďalšie potláčanie slobody médií zo strany vlády Viktora Orbána.

 

Hvg.hu pripomína, že v uplynulých dvoch týždňoch Népszabadság odhalil kauzu milenky guvernéra Maďarskej národnej banky (MNB) Györgya Matolcsyho či luxusný vrtuľníkový let rodiny ministra riadiaceho kabinet úradu predsedu vlády Antala Rogána na svadbu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies