V Maďarsku padol ďalší nešťastný rekord. Zomreli stovky ľudí

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 13:10 • 2 min
V Maďarsku padol ďalší nešťastný rekord. Zomreli stovky ľudí

Maďarské úrady v stredu oznámili nový denný rekord 302 úmrtí. Krajina má naďalej smutné prvenstvo v najvyššej týždennej úmrtnosti na milión obyvateľov na svete.

slovakia

left justify in out

Aj napriek tomu, že Maďarsku už štvrtý týždeň platia nové lockdownové opatrenia, ktorých cieľom je znížiť počet infekcií, hospitalizácií a úmrtí, si pripisujú tento nešťastný rekord. Spolu vakcinačným programom, vďaka ktorému je lídrom v očkovaní v Európskej únii (EÚ), sa im stále nedarí zvrátiť negatívny trend. Maďarské nemocnice sú pod tlakom, z hľadiska počtu obyvateľov sa v nich lieči viac pacientov s COVID-19 ako v ktorejkoľvek inej krajine EÚ okrem Bulharska.


 28 spravodajských médií podpísalo otvorený list vláde, v ktorom požadujú viac transparentnosti o pandémii. Taktiež od vlády chcú, aby mohli novinári vstupovať do nemocníc za účelom informovania o oddeleniach pre pacientov s COVID-19 a aby zdravotníci mohli dávať rozhovory médiám. To im teraz zakazuje ministerský výnos.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona