V Maďarsku odsúdili dvoch mužov za stávkovanie

NETKY.SK • 12 September 2014, 18:15 • 2 min
V Maďarsku odsúdili dvoch mužov za stávkovanie

BUDAPEŠŤ - Súd v Budapešti uznal futbalistu Akadémie Ferenca Puskása Csabu Ponczoka a bývalého rozhodcu Jánosa Csaka vinnými z pokusu o ovplyvnenie zápasu v roku 2010.

slovakia

left justify in out

Ponczok sa mal v zápase juniorských tímov pokúsiť podplatiť brankára hosťujúceho Ferencvárosu Budapešť, aby dostal aspoň štyri góly. Gólman nahlásil pokus o manipuláciu výsledku. Stretnutie sa napokon skončilo výsledkom 1:0 pre Akadémiu. Ponczok dostal podmienečný trest a doživotný zákaz pôsobenia v športe.

 

János Csak dostal za zapletenie do prípadu pokutu vo výške 450-tisíc forintov (1429 eur) za zapletenie sa do prípadu. Bývalého rozhodcu vyšetrujú aj v súvislosti s ďalšími zápasmi, ktoré mali byť ovplyvnené. Hlavným mužom celého stávkarského škandálu je Singapurčan Tan Seet Eng, ktorý je známy aj ako Dan Tan a bol hlavou celosvetového gangu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies