V Maďarsku odsúdili ďalších narušiteľov, ako aj ich prepravcov

NETKY.SK • 30 September 2015, 18:14 • 2 min
V Maďarsku odsúdili ďalších narušiteľov, ako aj ich prepravcov

SEGEDÍN/OSTRIHOM - Ďalších 20 ľudí odsúdili dnes v maďarskom Segedíne za trestný čin nedovoleného prekročenia uzavretých štátnych hraníc.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšieho súdu Eriku Prágaiovú Juhászovú, štyroch obžalovaných vyhostili z Maďarska na jeden, ďalších 16 na dva roky.

 

Medzi obžalovanými boli zväčša občania Sýrie a Iraku, ako aj Afganistanu.

 

Všetci sa dostali na maďarské územie cez diery vyrezané inými osobami v plote na rôznych úsekoch maďarských hraní, ale aj jeho podlezením, respektíve prelezením.

 

Tak obžalovaní, ako aj ich právni zástupcovia vzali rozsudky na vedomie, takže sú právoplatné.

 

V jednom prípade súd prerokovanie kauzy odročil.

 

Muža, ktorý sa 2. septembra pokúsil z prihraničnej obce Röszke prepraviť do Budapešti za úplatok šesť narušiteľov hraníc zo Sýrie, odsúdili dnes v Segedíne v zrýchlenom konaní na desať mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na tri roky. Súčasne ho na dva roky vyhostili z desaťkilometrového prihraničného pásma na maďarsko-srbských hraniciach.

 

V Ostrihome poslali na 18 mesiacov za mreže muža, ktorý prepravil skupinu ôsmich migrantov zo Sýrie až k miestnemu Mostu Márie Valérie. Ostrihomský súd súčasne rozhodol o zhabaní vozidla obžalovaného.

 

Tento muž 4. septembra ponúkol v Budapešti migrantom, že ich za 100.000 eur na osobu prepraví na Slovensko, odkiaľ sa podľa jeho prísľubu budú môcť ľahšie dostať do Rakúska. Policajti zadržali muža spoločne s trojicou migrantov krátko pred prevzatím prisľúbenej sumy.

 

Kým prokurátor sa voči rozsudku odvolal a žiada vyšší trest, obhajoba podala odvolanie proti zhabaniu motorového vozidla. Rozsudok tak nie je právoplatný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies