V Maďarsku odsúdili ďalších 54 ľudí, ktorí preliezli cez diery v hraničnom plote

NETKY.SK • 28 September 2015, 18:46 • 2 min
V Maďarsku odsúdili ďalších 54 ľudí, ktorí preliezli cez diery v hraničnom plote

SEGEDÍN/BUDAPEŠŤ - Ďalších 54 ľudí odsúdili dnes v maďarskom Segedíne za trestný čin zakázaného prekročenia uzavretej štátnej hranice.

slovakia

left justify in out

Ako informovala tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšieho súdu Eriku Prágaiovú Juhászovú, 29 obžalovaných vyhostili z Maďarska na jeden, ďalších 22 na dva roky, jedného na tri, jedného na päť rokov a v prípade jedného mladistvého sa súd uspokojil s napomenutím.

 

Medzi obžalovanými boli zväčša občania Iraku a Afganistanu, ale aj Iránu a Pakistanu.

 

Všetci sa dostali na maďarské územie cez diery vyrezané inými osobami v plote na maďarsko-srbskej hranici, ale aj jeho podlezením, respektíve prelezením, a to v katastri obcí Kelebia, Röszke, Csikéria a Mórahalom.

 

Tak obžalovaní, ako aj ich právni zástupcovia vzali rozsudky na vedomie, takže sú právoplatné.

 

O mužovi, ktorého maďarské orgány kontrolovali v nedeľu v poludňajších hodinách za volantom vozidla so švédskym evidenčným číslom na maďarsko-slovinskom diaľničnom priechode Letenye-Goričan a ktorý na rozdiel od dvoch spolujazdcov nemal platný švédsky cestovný dokument, medzičasom vysvitlo, že je občanom Iraku.

 

Kým on sa bude zodpovedať z falšovania verejných dokumentov, jedného z jeho spolujazdcov čaká stíhanie pre dôvodné podozrenie z prevádzačstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona