V Maďarsku obvinili Turka, ktorý chcel na Slovensko prepašovať 15 cudzincov

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 11:43 • 2 min
V Maďarsku obvinili Turka, ktorý chcel na Slovensko prepašovať 15 cudzincov

BUDAPEŠŤ - Hlavná prokuratúra maďarskej Čongrádskej župy obvinila Turka, ktorý chcel prepašovať v kamióne 15 cudzincov z Rumunska na Slovensko. Maďarskú agentúru MTI o tom informoval v piatok hovorca prokuratúry Ferenc Szanka.

slovakia

left justify in out

Obvinený vlani 14. decembra ako vodič kamióna vstupoval na územie Maďarska na rumunsko-maďarskom diaľničnom hraničnom priechode Csanádpalota. Vozidlo malo poškodené lano plachty, ktoré uzatvára nákladový priestor. Pri podrobnej kontrole kamióna našli maďarskí colníci 15 cudzincov schovaných medzi prevážaným tovarom.

 

Z týchto cudzincov 13 tvrdili, že sú z Iraku, a ďalší dvaja uviedli sýrsky pôvod. Vodič vozidla sa ešte v Turecku dohodol s neznámou osobou, že v Rumunsku vyzdvihne migrantov na jednom parkovisku a za niekoľko tisíc eur ich odvezie cez Maďarsko na Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona