V Maďarsku obvinila skupinu prevádzačov, riadil ju muž žijúci na Slovensku

NETKY.SK • 12 Január 2017, 07:25 • 2 min
V Maďarsku obvinila skupinu prevádzačov, riadil ju muž žijúci na Slovensku

BUDAPEŠŤ - Okresná prokuratúra v západomaďarskom meste Mosonmagyaróvár vzniesla obvinenie voči deviatim členom medzinárodnej zločineckej skupiny, ktorá údajne dostala z Maďarska do západnej Európy najmenej 90 migrantov. Za vodcu skupiny bol označený muž žijúci na Slovensku, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Prevoz migrantov z utečeneckých táborov organizovala podľa vyšetrovateľov dvojica Afgancov žijúca v Maďarsku. Muž zo Slovenska údajne poskytoval vodičom na transporty vozidlo, peniaze a mobilné telefóny.

 

Zo zverejnených údajov vyplýva, že v období od júla 2014 do februára 2015 sa títo prevádzači vydali na cestu najmenej v 21 prípadoch, nie vždy však došli do cieľa. Za prepravu údajne vyberali od migrantov po 400-600 eur.

 

Na odhalenie zločineckej skupiny vznikla maďarsko-slovenská skupina kriminalistov. Tá uskutočnila na jar 2016 týždeň zásahov, pri ktorých vykonali domové prehliadky a predviedli podozrivých. V zmysle dohody generálnych prokurátorov SR a Maďarska bude tento prípad riešený v Maďarsku.

 

Údajného vodcu bandy a jedného afganského občana vzali do vyšetrovacej väzby. Viacerí obvinení sa budú obhajovať na slobode, jeden z nich je však zadržaný na Slovensku pre iný zločin a miesto pobytu ďalšieho obvineného je neznámy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies