V Maďarsku bol najteplejší deň tohto roka, namerali 40 stupňov Celzia

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 06:28 • 2 min
V Maďarsku bol najteplejší deň tohto roka, namerali 40 stupňov Celzia

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku dnes namerali najteplejší deň tohto roka. V meste Baja padol denný teplotný rekord krajiny s hodnotou 40 stupňov Celzia a v Budapešti tiež padol rekord dňa hlavného mesta s hodnotou 38,5 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI teplotný denný rekord krajiny dosiahnutý v Orosháze v roku 1905 s hodnotou 38,8 stupňov Celzia bol dnes pokorený v Kiskunhalasi, Kelebii, Sátorhelyi, Szentgotthárde, Fülöpháze a v Baji. Nový rekord vyšší o 1,2 stupňa Celzia zaznamenali v Baji. V Budapešti 29. júla bolo najteplejšie v roku 1921: 37,6 stupňa Celzia.

Dnes nadránom padol o vyše jeden stupeň aj teplotný rekord najvyššej minimálnej dennej teploty, keď v Tate ortuť teplomera klesla v noci iba na 26,2 stupňa Celzia. Od roku 1921 najvyššia minimálna teplota bola 25 stupňov Celzia, ktorú namerali v Dobogókö.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies