V maďarskom tábore sa pobili stovky migrantov, niekoľkých museli hospitalizovať

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 13:27 • 2 min
V maďarskom tábore sa pobili stovky migrantov, niekoľkých museli hospitalizovať

BUDAPEŠŤ - Vyše 200 migrantov sa zúčastnilo v nedeľu večer šarvátky v utečeneckom registračnom centre v Maďarsku neďaleko hraníc so Srbskom. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informoval poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Deväť ľudí utrpelo pri tejto bitke zranenia a osem z nich hospitalizovali v meste Kiskunhalas, spresnil poradca. Podľa jeho slov ruvačku začalo z doteraz nejasných príčin okolo 20.00 h približne 20 migrantov. Keďže sa však zrážky rozšírili, pri obnovení poriadku v tábore zasahovalo až 200 policajtov. V uplynulých týždňoch v tábore zaznamenali viacero takýchto incidentov, dodal Bakondi.


Vyše milión migrantov prešlo vlani cez Maďarsko, cez ktoré vtedy prechádzala ich hlavná pozemná trasa z Blízkeho východu do západnej Európy. Po vybudovaní plotu z ostnatého drôtu na južnej hranici so Srbskom a Chorvátskom sa tento tok spomalil, migrácia však zostáva v Maďarsku ostro sledovanou témou. Premiér Viktor Orbán pripravuje vypísanie referenda, v ktorom chce, aby voliči odmietli plán EÚ na prerozdelenie migrantov v rámci únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona