V maďarskom Röszke už nie sú migranti, hranice zatvorili a likvidujú tábory

NETKY.SK • 15 September 2015, 15:41 • 2 min
V maďarskom Röszke už nie sú migranti, hranice zatvorili a likvidujú tábory

ROSZKE - Z okolia juhomaďarskej prihraničnej obce Röszke, cez ktorú v uplynulých dňoch smerom od Srbska prichádzali tisíce migrantov, po sprísnení pravidiel migrácie v Maďarsku a polnočnom uzatvorení zelenej hranice, dnes úplne zmizli migranti.

slovakia

left justify in out

Polícia uzatvorila najskôr cestný hraničný priechody Horgoš 2, krátko popoludní aj z bezpečnostných dôvodov diaľničný priechod. Podľa internetovej stránky polície Police.hu dôvodom je skutočnosť, že "skupiny cudzincov" obsadili jazdné pruhy smerujúce von zo Srbska a takisto aj v opačnom smere. Na území obce likvidujú tábory, humanitárne organizácie sa sťahujú preč.

 

Na srbskej strane hranice čaká množstvo migrantov na vývoj situácie, požadujú, aby ich vpustili do Maďarska a chystajú sa preraziť policajný kordón. Polícia z okolia priechodu poslala preč zástupcov médií. "V posledných 12 hodinách je situácia kompletne iná, ako bola na začiatku, keďže hranica je zavretá oficiálne od polnoci na našom priechode, kde pôsobíme. Táto hranica sa zatvorila už o šiestej neoficiálne. Včera v priebehu dňa sme prijali asi 1500 utečencov a od polnoci do rána dneška asi ďalších 125. Situácia je taká, že ten tábor je zrušený a v zásade neprúdia ďalšie tisíce utečencov ako to bolo v posledných piatich dňoch," povedal pre TASR Martin Bandžák zo slovenskej humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi (Magna).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies