V maďarskom Miškovci začali likvidovať rómsku osadu

NETKY.SK • 6 August 2014, 06:55 • 2 min
V maďarskom Miškovci začali likvidovať rómsku osadu

BUDAPEŠŤ - Na základe súdneho príkazu vysťahovali dnes obyvateľov dvoch bytov v okrajovej časti mesta Miškovec na severovýchode Maďarska. Osada s číslovanými ulicami je súčasťou mestskej časti Diósgyör; na Šiestej ulici museli opustiť domovy samostatne žijúca žena a rodina s tromi deťmi, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Predseda frakcie mestského zastupiteľstva v Miškovci za vládny blok Fidesz-KDNP János Kiss pred novinármi povedal, že samospráva nedávno väčšinou hlasov poslancov Fidesz-KDNP schválila program na likvidáciu osád. Program podľa jeho slov podporilo svojimi podpismi 35.000 obyvateľov Miškovca. "V Maďarsku ešte nikdy miestnu politickú iniciatívu nepodporilo toľko ľudí," povedal Kiss. 

 

Dnešným vysťahovaním dvoch obydlí sa podľa neho začal realizovať program likvidácie "osád chudoby". Dôvodom tohto kroku nie je - ako zdôraznil - budovanie parkoviska disósgyörskeho štadióna, ale sťažnosti obyvateľstva na to, že osada je centrom kriminality. 

 

"Exekútori tým, že v spolupráci s policajtmi uplatnili súdne rozhodnutie, splnili svoje povinnosti vyplývajúce zo zákona," uviedol Kiss. 

 

Súčasne vyhlásil, že samospráva je pripravená pomôcť vysťahovanej rodine pri umiestnení jej maloletého dieťaťa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies