V maďarskej nemocnici zomrela pacientka: Kyslíkové potrubie namontovali opačne

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:19 • 2 min
V maďarskej nemocnici zomrela pacientka: Kyslíkové potrubie namontovali opačne

BUDAPEŠŤ - Polícia v západomaďarskom Mosonmagyaróvári navrhla obviniť štyri osoby zo spôsobenia smrti ženy, ktorú operovali vlani v júli na gynekologickom oddelení. Podľa polície príčinou úmrtia bolo opačné napojenie potrubia plynu kyslíka a uspávacieho plynu pri rekonštrukcii nemocnice, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Vedenie nemocnice vlani 26. júla oznámilo, že predošlý deň nastala komplikácia pri gynekologickom zákroku, následkom ktorej zomrela 62-ročná pacientka. Podobný problém nastal aj na druhý deň pri operácii 31-ročnej ženy, keď prístroj upozornil na nedostatok kyslíka v organizme pacientky: anestéziológ sa preto rozhodol pre odpojenie od dýchacieho prístroja a operáciu dokončili ručnou ventiláciou.
      

Kriminalistická expertíza potvrdila, že komplikácie vznikli opačným napojením potrubia, ktoré viedlo k úmrtiu prvej pacientky. Zrekonštruovanú nemocnicu odovzdali týždeň pred touto udalosťou. Podľa výsledkov vyšetrovania technici neurobili predpísanú bezpečnostnú previerku systému.


Polícia uzavrela vyšetrovanie podaním návrhu na obžalobu štyroch ľudí zodpovedných za vybudovanie a kolaudáciu plynového systému operačnej sály. Technici sú podľa polície podozriví zo spáchania trestného činu ohrozenia pri výkone zamestnania so spôsobením úmrtia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies