V lyžiarskom stredisku Ždiar sa počas šmýkania vážne zranilo dieťa

NETKY.SK • 16 Január 2015, 18:36 • 2 min
V lyžiarskom stredisku Ždiar sa počas šmýkania vážne zranilo dieťa

ŽDIAR - Leteckí záchranári z Popradu pomáhali dnes popoludní osemročnému dievčaťu z Poľska v lyžiarskom stredisku v Ždiari.

slovakia

left justify in out

Dieťa sa šmýkalo na plastovom tanieri, ktorý sa točil a v rýchlosti narazilo hlavou do lavičky a ostalo niekoľko minút v bezvedomí. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air Transport Europe (VZZS ATE) Zuzana Turočeková.
     

Po prijatí hlásenia a preverení poveternostných podmienok vzlietol na pomoc dieťaťu vrtuľník s posádkou zo strediska v Poprade. Pri príchode leteckých záchranárov bolo už dievča pri vedomí, utrpelo však vážny úraz hlavy. Lekár VZZS ATE mu na mieste poskytol neodkladné ošetrenie. Zo Ždiaru zranené dieťa transportoval vrtuľník do Nemocnice Poprad.
     

"Pri šmýkaní na plastových tanieroch je potrebná maximálna opatrnosť. Dieťa sa počas jazdy točí a stráca kontrolu nad smerom jazdy, takže nemôže včas spozorovať prípadné terénne prekážky, ku ktorým smeruje chrbtom. Môže dôjsť k nekontrolovanému nárazu a vážnym poraneniam hlavy, chrbtice a hrudníka," upozorňuje zasahujúci lekár Marek Rigda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies