V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici spustia najťažšiu zjazdovku

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:09 • 2 min
V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici spustia najťažšiu zjazdovku

POPRAD – Prevádzku najstrmšej a najťažšej zjazdovky vo Vysokých Tatrách v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici spustia v utorok 16. februára.

slovakia

left justify in out

„Najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle v nadmorskej výške 2 190 metrov má aktuálne 150 cm prírodného snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts. Sprevádzkovaním zjazdovky budú mať lyžiari k dispozícii celkovo dvanásť kilometrov denne upravovaných lyžiarskych tratí.


„Lomnické sedlo dlhé 1 240 metrov lyžiari vyhľadávajú najmä pre možnosť náročného zjazdového lyžovania, 5,5 km dlhá lyžiarska trať z Lomnického sedla cez Skalnaté pleso do Tatranskej Lomnice ponúka jedinečnú scenériu a nádherný výhľad na podtatranskú oblasť,“ uviedla Fabianová. Ako vysvetlila, svah najstrmšej vysokotatranskej zjazdovky, ktorá je vyznačená značkovacími tyčami, sa upravuje pravidelne pásovými vozidlami. Terén monitoruje Horská záchranná služba, ktorá určuje, či je možné v Lomnickom sedle lyžovať alebo je zjazdovka uzavretá pre zvýšené riziko lavín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies