V lyžiarskom stredisku na Donovaloch je oddnes v prevádzke šesťsedačková lanovka

NETKY.SK • 9 Január 2016, 18:47 • 2 min
V lyžiarskom stredisku na Donovaloch je oddnes v prevádzke šesťsedačková lanovka

DONOVALY - V lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly v Banskobystrickom okrese je oddnes v prevádzke kombinovaná šesťsedačková lanovka a zjazdovka pre skúsených lyžiarov na Novej holi.

slovakia

left justify in out

TASR o ich spustení informoval marketingový manažér strediska Miroslav Dobrota.

 

„Naše stredisko je rozdelené na dve časti. Doteraz bola v prevádzke len časť Záhradište, ktorú sme otvorili už koncom novembra. Dnes k nej pribudla aj časť Nová hoľa,“ uviedol Dobrota, podľa ktorého si tak na svoje prídu aj náročnejší a skúsení lyžiari. „Na Záhradišti sú totiž len modré zjazdovky, vhodné pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. Dnes sme však otvorili aj 2,2 km dlhú červenú zjazdovku a pri nej premávajúcu kombinovanú lanovku. Na jednom lane sú umiestnené kabínky aj sedačky,“ priblížil.

 

Snehové podmienky sú podľa jeho slov v súčasnosti na Donovaloch dobré. „V časti Nová Hoľa je zjazdovka v niektorých pasážach užšia ako za normálnych okolností, keď je snehu viac. Na Záhradišti však máme veľmi dobré podmienky na lyžovanie, až 40 cm prevažne technického snehu,“ načrtol Dobrota s tým, že príroda je túto sezónu na sneh dosť skúpa. „Našťastie, minulý týždeň dosť mrzlo, takže sme mohli nepretržite zasnežovať počas denných aj nočných hodín. Aj vďaka tomu bolo možné spustiť spomínanú zjazdovku na Novej holi,“ dodal.

 

Pre návštevníkov je v stredisku k dispozícii aj nočné lyžovanie. „Na Záhradišti je denne v čase od 8.30 do 21.00 h nepretržite v prevádzke štvorsedačková lanovka a približovací vlek P2. K tomuto modelu nepretržitej prevádzky sme pristúpili vlani,“ povedal Dobrota s tým, že lyžiari takúto zmenu uvítali. „Predtým bola totiž medzi denným a nočným lyžovaním 1,5-hodinová prestávka,“ uzavrel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies