V lyžiarskom stredisku Litmanová po víkende obmedzia prevádzku

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 08:49 • 2 min
V lyžiarskom stredisku Litmanová po víkende obmedzia prevádzku

POPRAD – V lyžiarskom areáli Fakľovka pri obci Litmanová (okr. Stará Ľubovňa) v Pieninách plánujú po víkende obmedziť prevádzku.

slovakia

left justify in out

V sobotu 11. marca však ešte v stredisku zorganizujú karneval na lyžiach. „Aktuálne máme 60 centimetrov snehu, za sebou však máme rapídne oteplenie. V nedeľu stredisko zatvoríme a od pondelka už nebudú v prevádzke všetky vleky,“ povedal pre agentúru SITA prevádzkovateľ Ľubomír Cintula. Už dnes fungujú len štyri z piatich vlekov. Lyžiarov je už na svahu v tomto čase menej, so zimnou sezónou sa však podľa jeho slov ešte definitívne nelúčia.

Počasie v stredisku v Pieninách počas tejto zimnej sezóny prialo. „Zima bola výborná, čo sa týka počasia, bola vyrovnaná a stabilná,“ uviedol Cintula. Aj napriek veľmi dobrým snehovým podmienkam však väčšiu návštevnosť oproti predošlej sezóne nezaznamenali. „Hoci ju nemôžem v porovnaní s minulým rokom označiť za lepšiu, určite sme však mali nižšie náklady, keďže minulý rok sme zasnežovali dvakrát a tento rok iba raz v decembri,“ zhodnotil.

Lyžiari môžu v areáli pri Litmanovej využívať zjazdovky v nadmorskej výške od 690 do 920 metrov. V stredisku sa nachádza päť lyžiarskych vlekov s celkovou prepravnou kapacitou dvetisíc osôb za hodinu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies