V lyžiarskom stredisku Jasná je počas víkendu regulovaná doprava

NETKY.SK • 6 Január 2018, 08:41 • 2 min
V lyžiarskom stredisku Jasná je počas víkendu regulovaná doprava

DEMANOVSKÁ DOLINA - V lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry je počas tohto víkendu regulovaná doprava, čo sa dotkne severnej aj južnej strany Chopka.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne spoločnosti Tatry mountains resort (TMR) Zuzany Fabianovej je počet parkovacích miest v stredisku obmedzený a po postupnom zaplnení parkovacích kapacít je pre návštevníkov k dispozícii transferová doprava do strediska. "Začína sa na záchytnom parkovisku v Paučinej Lehote a smeruje na všetky nástupné miesta lanoviek - Lúčky, Záhradky a Biela púť. Podľa potreby bude doprava regulovaná v predpokladanom čase od 08.00 do 12.00 h. Pripravených je osem busov, ktoré jazdia najmenej v 15-minútových intervaloch," uviedla Fabianová.

 

Dopravu budú usmerňovať aj príslušníci Policajného zboru SR. "Preto je potrebné riadiť sa pokynmi dopravnej obsluhy a dopravnej polície. Na dopravu do strediska treba počítať s dostatočnou časovou rezervou. Stredisko zároveň upozorňuje vodičov, aby sa obrnili trpezlivosťou, neblokovali v prípadnej kolóne prejazdom transferovej dopravy a pokúsili sa o celkové naplnenie kapacít svojich osobných automobilov," doplnila Fabianová.

 

"Ak je návštevník ubytovaný v niektorom z ubytovacích zariadení v stredisku Jasná, mal by sa preukázať potvrdením o ubytovaní, ktoré ho oprávňuje na vjazd do Demänovskej doliny aj v čase regulovania dopravy. Odporúčaný čas na ubytovanie je po 12. hodine," upozornila Fabianová.

 

Lyžiari a ubytovaní hostia mimo strediska Jasná môžu podľa nej využiť skibusovú dopravu, ktorá jazdí na trasách z Liptovského Mikuláša, Liptovského Jána, Liptovského Trnovca a Demänovskej doliny. "Skibusová doprava do lokality Krupová na južnej strane Chopku vychádza zo smeru Brezno a Banská Bystrica. Informácie o grafikone skibusov sú dostupné na webstránke strediska v časti Doprava," uzavrela Fabianová.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona