V Lučenci zomrelo na meningitídu iba trojmesačné dieťa!

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 14:05 • 2 min
V Lučenci zomrelo na meningitídu iba trojmesačné dieťa!

LUČENEC - Len trojmesačné dieťa z Lučenca zomrelo na meningitídu. Ochorenie začiatkom tohto týždňa nahlásili epidemiológovia z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Lučenci.

slovakia

left justify in out

"Ochorenie hlásili na základe klinickej symptomatológie - Waterhouseov - Friderichsenov syndróm," informovala Mária Tolnayová z RÚVZ Banská Bystrica. Dieťa bolo v zlom klinickom stave. Predtým ho vyšetrili vo všeobecnej ambulancii pre deti a dorast v Lučenci, do ktorej aj privolali rýchlu zdravotnú pomoc. "Žiaľ aj napriek poskytnutej zdravotnej starostlivosti dieťa umrelo," dodala Tolnyaová.

 

V Žiari nad Hronom zase evidujú päť nových prípadov žltačky typu A. Ide o pokračujúcu epidémiu, ktorá v tejto lokalite žiarskeho okresu vypukla koncom roka 2013. Diagnostikovali ju prevažne u detí v rómskej osade, žijúcich v zlých hygienických podmienkach, kde sa ochorenie šíri medzi obyvateľmi úzkymi osobnými kontaktmi. Od vypuknutia epidémie sa celkový počet chorých zvýšil na 97.

 

Z okresu Krupina zase hlásili lekári rodinný výskyt salmonelovej enteritídy. Podozrivým faktorom prenosu bola zapekaná brokolica s domácim vajcom z vlastného chovu. Ochoreli dvaja dospelí - matka so synom. Klinické príznaky u obidvoch členov domácnosti bola hnačka, zvýšená telesná teplota, bolesti brucha a zimnica. 

 

Jednu osobu hospitalizovali na infekčnom oddelení v Banskej Bystrici. Laboratórne bola v jednom prípade potvrdená Salmonella enteritidis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies