V Lotyšsku povedali, že zlé vzťahy s Ruskom viedli k vážnym problémom v hospodárstve

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 17:12 • 2 min
V Lotyšsku povedali, že zlé vzťahy s Ruskom viedli k vážnym problémom v hospodárstve

RIGA - "Zlé vzťahy s Ruskom negatívne ovplyvnili lotyšské hospodárstvo". Toto povedal bývalý minister komunikácií krajiny Anrijs Matisse v rozhovore pre vydanie Dienas Bizness. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, sa to dotklo tranzitného priemyslu a potravinárskeho priemyslu. Politik poznamenal, že to bolo spôsobené reštriktívnymi opatreniami Washingtonu a Európskej únie proti Moskve a tiež ruským protiváham. Takže zlepšenie vzťahov medzi Západom a Ruskom pre Rigu bude veľmi prospešné.

     

Okrem toho, minister vyzval k spolupráci s Moskvou nielen ekonomicky ale aj politicky. "Určite máme teraz príležitosť byť menej agresívni voči Ruskej federácii, ako sme doteraz boli. Z takého agresívneho správania sme nič dobré nezískali a mnohých sme odstrašili od seba. Máme nielen hospodársky spolupracovať, ale musíme počítať s politickým postojom Ruskej federácie," zdôraznil Matisse.
     

V rozhovore politik vyjadril názor, že lotyšská ekonomika silne závisí od Ruskej federácie a tiež je presvedčený, že Riga by si mala vziať príklad z Fínska, ktoré má v Európskej únii úplne inú politiku voči Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies