V Powerball padol najvyšší jackpot za jediný ticket! Chyba lotériovej spoločnosti priniesla ešte viac drámy

NETKY.SK • 24 August 2017, 16:04 • 2 min
V Powerball padol najvyšší jackpot za jediný ticket! Chyba lotériovej spoločnosti priniesla ešte viac drámy

WASHINGTON - Štedrý jackpot americkej lotérie Powerball vo výške 758,7 milióna dolárov padol v stredu. Takáto výhra pripadá na jediný tiket, ktorý bol podaný v meste Watertown v štáte Massachusetts, uviedol dnes Christian Teja, hovorca spoločnosti Massachusetts Lottery.

slovakia

left justify in out

Chyba americkej štátnej lotériovej spoločnosti Massachusetts Lottery vniesla ešte viac drámy do stredajšieho losovania víťazných čísel v lotérii Powerball, kde štedrý jackpot dosahoval výšku 758,7 milióna dolárov.

 

Avšak predstavitelia lotérie dnes ráno opravili lokalitu, kde bol predaný tento výherný tiket, na mesto Chicopee v západnej oblasti štátu Massachusetts. V noci nadnes totiž pôvodne oznámili, že výherný tiket predali v obchode v meste Watertown, hneď pri Bostone. 

 

Dnes krátko pred 08.00 h miestneho času lotéria informovala, že urobila chybu a víťazný lós bol predaný v obchode Pride Station & Store v meste Chicopee na západe štátu Massachusetts.

Spoločnosť nevysvetlila, ako k chybe došlo.

 

Uviedla, že obchod vo Watertowne predal tiket, ktorý vyhral jackpot.

 

Novinári sa k obchodu vo Watertowne nahrnuli už niekoľko hodín pred jeho otvorením o 06.30 h miestneho času.

 

Víťazné čísla v stredajšom ťahu boli 6, 7, 16, 23, 26, dodatkové číslo je 4.

 

Tipovacia horúčka zachvátila celé USA, takže jackpot narástol z nedeľňajších 650 miliónov dolárov na odhadovaných takmer 760 miliónov dolárov pred stredajším ťahom.

 

V ďalších 21 federálnych štátoch a na Amerických Panenských ostrovoch sa z výhry najmenej jeden milión dolárov tešilo viacero tipujúcich, ktorí uhádli päť zo šiestich výherných čísel.

Ak by jackpot v stredu nepadol, pred sobotňajším ťahom by sa zvýšil na najmenej miliardu dolárov.

 

Tikety Powerballu sa predávajú v 44 štátoch USA, ako aj vo Washingtone D.C., Portoriku a na Amerických Panenských ostrovoch. Jackpot sa buď vypláca v 30 platbách počas 29 rokov, alebo si výherca môže zvoliť menšiu hotovosť, ktorú dostane okamžite.

 

Šanca na získanie jackpotu v lotérii Powerball je asi 1 ku 292,2 milióna, pretože existuje približne toľko spôsobov skombinovania hracích čísiel. Do stredy sa "minulo" asi 54 percent všetkých možných kombinácií.

 

Jackpot 758,7 milióna je tretí najvyšší na svete a zároveň najvyšší pripadajúci na jediný tiket.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies