V Los Angeles pochovali zakladateľa Playboya Hugha Hefnera

NETKY.SK • 2 Október 2017, 08:47 • 2 min
V Los Angeles pochovali zakladateľa Playboya Hugha Hefnera

LOS ANGELES - V Los Angeles pochovali zosnulého zakladateľa časopisu Playboy Hugha Hefnera.

slovakia

left justify in out

Súkromná posledná rozlúčka sa konala v sobotu vo Westwood Village Memorial Park. Na obrade sa podľa nich zúčastnilo len pár ľudí vrátane Hefnerovej manželky Crystal Harris a jeho štyroch detí Christie, Davida, Marstona a Coopera. Hefnera pochovali vedľa herečky Marilyn Monroe, ktorá sa objavila na titulke prvého čísla legendárneho časopisu.

Hugh Marston Hefner sa narodil 9. apríla 1926 v Chicagu. Prvé vydanie časopisu Playboy, z ktorého vybudoval jednu z najznámejších amerických značiek v dejinách, uviedol do predaja v decembri 1953. Pre magazín pózovali aj Kim Basinger, Drew Barrymore, La Toya Jackson, Nancy Sinatra, Samantha Fox či Carnie Wilson. Svoje príspevky na jeho stránkach v minulosti zverejnili napríklad autori ako Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Chuck Palahniuk alebo Haruki Murakami.

 

Hefner sa stal okázalým symbolom životného štýlu, ktorý propagoval, no bol aj politickým aktivistom a filantropom. Celé desaťročia bol známy ako fajčí fajku oblečený v hodvábnom pyžame a župane, obklopený modelkami z Playboya a celebritami. Podľa vlastných tvrdení si užil sex s viac ako tisíc ženami, z ktorých mnohé sa objavili na stránkach jeho magazínu. V rokoch 1969 až 1970 moderoval televíznu šou Playboy After Dark a v 21. storočí sa vrátil na televízne obrazovky v reality show The Girls Next Door, kde účinkoval spolu so svojimi tromi vtedajšími mladými priateľkami.

 

Hefner skonal prirodzenou smrťou 27. septembra vo svojom dome, preslávenej The Playboy Mansion. Dožil sa 91 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies