V Los Angeles pochovali L'Wren Scott

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 10:09 • 2 min
V Los Angeles pochovali L'Wren Scott

LOS ANGELES - Americkú módnu návrhárku a priateľku speváka kapely The Rolling Stones Micka Jaggera L'Wren Scott pochovali 25. marca v Los Angeles medzi ďalšími zosnulými celebritami ako Cecil B DeMille alebo Johnny Ramone.

slovakia

left justify in out

Na súkromnom obrade, ktorý sa konal v hollywoodskom dome smútku, sa okrem jej dlhoročného priateľa zúčastnili aj členovia jeho rodiny, návrhárkina rodina i viaceré celebrity. Poslednú rozlúčku so zosnulou viedol reverend Ed Bacon z Pasadeny v Kalifornii. Niekoľko slov predniesli aj Jagger, návrhárkin brat Randall Bambrough a viacero blízkych priateľov.

 

Do smútočného obradu sa zapojila aj Jaggerova rodina. Jeho dcéra Karis prečítala báseň, dcéra Jade zase Žalm 139. Na rozlúčke sa zúčastnili aj jeho ďalšie dcéry Elizabeth a Georgia a synovia James a Gabriel. Jaggerove vnúčatá Mazie a Zak prečítali Žalm 23 a návrhárkina neter Hannah Bambrough predniesla Shakespearov Sonet č. 18. Báseň prečítala aj americká herečka Ellen Barkin. Americký hudobník Bernard Fowler, ktorý spolupracoval s The Rolling Stones, sa predstavil so skladbou Will the Circle Be Unbroken. Na gitare ho sprevádzal Dave Stewart z kapely Eurythmics. 

 

Hoci Jagger a Scott žili spolu v Londýne, Paríži či New Yorku, Los Angeles je miestom, kde sa návrhárka preslávila. Tam sa tiež spoznala s Jaggerom. 

L'Wren Scott spáchala samovraždu v pondelok 17. marca. Kancelária newyorského súdneho lekára následne potvrdila, že 49-ročná žena sa obesila. Podľa doterajších informácií našla módnu návrhárku v jej byte na Manhattane so šatkou okolo krku pripevnenou o kľučku dverí asistentka, ktorú Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Polícia na mieste nenašla list na rozlúčku. Medzi jej klientky patrili napríklad Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman či Penélope Cruz. 

 

V súvislosti s jej úmrtím sa objavili aj špekulácie o rozchode L'Wren Scott s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Spevák sa k smutnej správe vyjadril prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Stále sa snažím prísť na to, ako mohla moja milá a zároveň najlepšia priateľka ukončiť život takýmto tragickým spôsobom. Strávili sme spolu veľa úžasných rokov a spríjemňovali sme si navzájom životy. Bola naozaj veľkou osobnosťou a jej talent ľudia veľmi obdivovali, takisto ako aj ja. Som vďačný, že jej vzdávajú česť a tiež aj za správy podpory, ktoré dostávam. Nikdy na ňu nezabudnem," uviedol 70-ročný Jagger, ktorému súcit prejavili aj spoluhráči z The Rolling Stones. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona