V Los Angeles Galaxy sa tešia na spoluprácu Gerrard - Keane

NETKY.SK • 8 Január 2015, 09:43 • 2 min
V Los Angeles Galaxy sa tešia na spoluprácu Gerrard - Keane

CARSON - Steven Gerrard nadviaže v júli na trend odchodu britských futbalových vyslúžilcov do severoamerickej MLS, v Los Angeles Galaxy ho čaká zmluva na jeden a pol roka, príjem nad platový strop klubu a obnovenie krátkej liverpoolskej spolupráce s Robbiem Keanom.

slovakia

left justify in out

Kalifornčania v stredu potvrdili angažovanie 34-ročného stredopoliara a kapitána FC Liverpool. Gerrard si vybral pre pokračovanie svojej kariéry päťnásobného a úradujúceho šampióna MLS. Galaxy sú najúspešnejšou organizáciou v histórii súťaže, za ostatné štyri roky ju vyhrali trikrát, tento rok najmä zásluhou najužitočnejšieho hráča sezóny Keana. Dva tituly s nimi získal ďalší bývalý kapitán anglickej reprezentácie David Beckham (2011 a 2012).

 

"Galaxy sú najúspešnejším klubom v dejinách MLS a ja sa teším na súboje o ďalšie trofeje," vyhlásil Gerrard. Nadšenie a veľké očakávania však vládnu predovšetkým v Južnej Kalifornii. Sezóna MLS sa začne v marci, ale Gerrard si najskôr musí splniť povinnosti v Liverpoole. V Galaxy sa spoliehajú najmä na oprášenie väzieb medzi Gerrardom a Keanom z čias ich spoločného pôsobenia na Anfielde. Anglicko-írsku dvojicu by mal doplniť mladý americký útočník Gyasi Zardes. 

 

"Myslím si, že už len do šatne prinesie kvality, aké sme tu ešte nemali. Stevie je výnimočná osobnosť a futbalový vodca. Na ihrisku bude mať iné úlohy ako Landon Donovan. Hráč jeho úrovne a s toľkými skúsenosťami bude veľkým prínosom. Myslím si, že do nášho kolektívu dobre zapadne," tvrdí tréner Bruce Arena. Donovan ukončil kariéru v decembri, hoci je o dva roky mladší ako Gerrard s Keanom. 

 

Keane privítal Gerrardovo rozhodnutie na sociálnej sieti: "Veľký hráč a veľká posila pre tím. Titul v sezóne 2015 môže byť náš." Kapitán Galaxy aj írskej reprezentácie odohral v Liverpoole 19 zápasov sezóny 2008/09. 

 

Do MLS má namierené aj ďalšia osobnosť anglickej Premier League Frank Lampard. S dlhoročným lídrom FC Chelsea počítali v klube nováčika New York City FC už od začiatku sezóny, ale Lampard napokon dohrá rozbehnutý ročník najvyššej anglickej súťaže v Manchestri City a do MLS vstúpi až spoločne s Gerrardom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona