V londýnskom metre sa menili zóny niektorých staníc

NETKY.SK • 5 Január 2016, 17:45 • 2 min
V londýnskom metre sa menili zóny niektorých staníc

LONDÝN – Od 1. januára 2016 prešli niektoré stanice londýnskeho metra zmenou zóny a celkove tak cestujúci ušetria na cestovnom. Väčšinou sa táto zmena dotkne staníc vo východnom Londýne.

slovakia

left justify in out

Od Nového roka budú stanice Stratford a West Ham v zóne 2/3, namiesto doterajšej zóny 3. Cestujúcim tak bude účtovaná vždy tá lacnejšia trasa, takže keď budete cestovať na Stratford zo zóny 6, tak budete platiť za cestu v zónach 3-6. Naopak keď pôjdete na Stratford zo zóny 1, tak vám bude naúčtovaná tarifa zóny 1-2.


Londýnsky starosta Boris Johnson povedal, že zmeny by mohli znížiť náklady na cestovanie približne 100.000 ľuďom každý týždeň.

Rovnaká zmena sa týka aj staníc Canning Town, Star Lane, Abbey Road, Stratford High Street a Stratford International DLR stanice, ktoré budú odteraz v zóne 2/3. Najnovšiu mapu londýnskeho metra si môžete stiahnuť TU.

Súčasťou plánu TfL pre tento rok je aj cestovné zdarma pre deti vo vlakoch National Rail services. Od 11. januára budú platiť Oyster karty a bezkontaktné karty aj na niektorých vlakoch z Londýna na letisko Gatwick.

 

img

Nové zóny môžu viesť k zvýšeniu nájmu blízko dotknutých staníc

Zmeny v zónach budú v dlhodobom horizonte pravdepodobne viesť k zhodnoteniu nehnuteľností, avšak okamžitý efekt sa môže prejaviť vo zvýšenom nájomnom. Ľudia, ktorí si budú hľadať nájom blízko dotknutých staníc môžu zaplatiť viac práve kvôli tejto zmene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies