V londýnskej National Portrait Gallery vystavia portrét Eda Sheerana

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 15:11 • 2 min
V londýnskej National Portrait Gallery vystavia portrét Eda Sheerana

BRATISLAVA - V londýnskej National Portrait Gallery budú vystavovať portrét anglického speváka Eda Sheerana.

slovakia

left justify in out

Autorom olejomaľby je severoírsky maliar Colin Davidson, ktorý sa s interpretom stretol predvlani v auguste v jeho dome v Suffolku. Stretnutie trvalo tri hodiny a umelec počas neho nafotil viacero fotografií a načrtol 20 skíc.

 

"Keď maľujem portrét, hľadám moment, keď si človek takmer neuvedomuje moju prítomnosť a cítim, že to sa mi s Edom podarilo. Zámerne som od Eda nechcel, aby vystupoval, a to bolo pre neho zvláštne. Portrét má svoj mladistvý aspekt, ale zároveň tam je aj niečo odžité," vyjadril sa Davidson na margo svojho počinu.

Obraz, ktorý odhalia 3. mája, je jedným z dvoch spevákových portrétov od Davidsona. Ten ďalší je súčasťou súkromnej zbierky. Pre 26-ročného Sheerana je to prvý maľovaný portrét v National Portrait Gallery. Inštitúcia má vo svojej kolekcii aj jeho fotografický portrét z roku 2011 od Stevea Schofielda.

Edward Christopher Sheeran debutoval v roku 2011 albumom +, po ktorom nasledovali štúdiovky x (2014) a ÷ (2017). So všetkými troma nahrávkami dobyl UK Chart, pričom s druhou a treťou sa dostal na vrchol aj v americkom rebríčku Billboard 200. Na konte má napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies