V Londýne začal súd s Ecclestoneom, jeho budúcnosť je neistá

NETKY.SK • 29 Október 2013, 15:45 • 2 min
V Londýne začal súd s Ecclestoneom, jeho budúcnosť je neistá

LONDÝN - Dva dni po tom, ako Sebastian Vettel získal štvrtý titul majstra sveta, sa pozornosť v F1 presunula na Najvyšší súd do Londýna. Tam sa v utorok totiž začalo pojednávanie s Bernie Ecclestoneom, ktorého budúcnosť je neistá.

slovakia

left justify in out

S dlhoročným obchodným riaditeľom "efjednotky" už prebieha vyšetrovanie v Nemecku a to pre údajne zaplatenie 44 miliónov dolárov týkajúcich sa predaja seriálu motoristického športu v roku 2006. Nemecký súd nepovie až do budúceho roku, či Ecclestonea postavia pred súd na základe obvinení z úplatkárstva a podnecovania k porušeniu dôvery.

Nemeckého bankára Gerharda Gribkowského už uväznili za prijatie platby od Ecclestonea. Gribkowsky mal na starosti zrealizovanie predaja podielu banky BayernLB v F1 investičnej skupine CVC Capital Partners. Teraz na súde v Londýne žaluje Ecclestonea a ďalších dvoch obžalovaných bývalý akcionár F1, ktorým je nemecká mediálna spoločnosť Constantin Medien, až o čiastku 144 miliónov dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies