V Londýne vyrastú dva nové mrakodrapy, ktoré nebudú vrhať tieň

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 14:45 • 2 min
V Londýne vyrastú dva nové mrakodrapy, ktoré nebudú vrhať tieň

LONDÝN – V anglickej metropole vyrastú dva nové mrakodrapy, ktoré boli navrhnutý tak, aby nevrhali tieň. Hlavnému mestu to má pomôcť vysporiadať sa s problémom, keď tiene výškových budov zasahujú do verejných priestranstiev.

slovakia

left justify in out

S novým revolučným dizajnom prišli architekti z americkej spoločnosti NBBJ, ktorí pomocou počítačového programu navrhli dve budovy tak, aby spoločne rozptyľovali a lámali odrazené slnečné lúče.

Projekt s názvom "No Shadow" je navrhnutý tak, že keď jedna budova vytvára tieň, druhá môže pôsobiť ako obrovské zakrivené zrkadlo, čo umožňuje, aby sa svetlo odrážalo nadol do jej tieňa.

Tento projekt má vyrásť neďaleko O2 Arény v Greenwichi, avšak šéfdizajnér Christian Coop povedal, že počítačový program môže byť kedykoľvek zmenený, aby navrhol podobné budovy v akomkoľvek meste na svete.

Určite je to skvelý nápad a možno by nebolo zlé implementovať podobné nápady aj pri výstavbe domov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies