V Londýne uviedli v európskej premiére film Jason Bourne

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 13:51 • 2 min
V Londýne uviedli v európskej premiére film Jason Bourne

LONDÝN - V Londýne uviedli v pondelok večer v európskej premiére snímku Jason Bourne. Na slávnostnú projekciu štvrtej časti akčnej série o agentovi CIA zavítali viacerí protagonisti titulu.

slovakia

left justify in out

Okrem predstaviteľa titulnej úlohy Matta Damona sa na premiére ukázala Julia Stiles, ktorá si vo filme zopakovala úlohu agentky Nicky Parsons. Pripojila sa k nim aj Alicia Vikander, ktorá stvárnila analytičku Heather Lee.


Ako na červenom koberci prezradil Damon, vrátiť sa do roly agenta, ktorý po strate pamäte musel znovu objaviť svoju identitu, bolo fyzicky náročné. "Bolo veľmi ťažké pripraviť sa na to, omnoho ťažšie ako, keď som mal 29. Teraz mám 45 rokov, takže som už úplne iný živočích," povedal o prípravách na intenzívne bojové scény či naháňačky v autách. Napriek tomu bolo nakrúcanie pre rodáka z Cambridgeu v štáte Massachusetts zábavou, keďže mohol opäť pracovať so známymi tvárami.


"Séria o Bourneovi je jedna z mojich najobľúbenejších. Som veľká fanúšička," povedala zasa 27-ročná Vikander. "Keď som pred týždňom videla film po prvý raz, bola to jedna z chvíľ, keď chcete, aby vás niekto uštipol. Hovorila som si: 'Preboha, skutočne som sa dostala do jedného z tých filmov!'," doplnila rodáčka zo švédskeho Göteborgu.


Herecké obsadenie novinky doplnili Tommy Lee Jones či Vincent Cassel. Réžiu mal na starosti Paul Greengrass, ktorý sa postaral o snímky Bournov mýtus (2004) a Bournovo ultimátum (2007). Film sa do slovenských kín dostane 28. júla.


Séria o agentovi Jasonovi Bournovi, ktorá vznikla podľa kníh Roberta Ludluma, odštartovala v roku 2002 snímkou s názvom Agent bez minulosti. V roku 2004 mal premiéru Bournov mýtus a o tri roky neskôr Bournovo ultimátum. Nasledoval Bourneov odkaz (2012), v ktorom nového hrdinu Aarona Crossa stvárnil Jeremy Renner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona