V Londýne štrajkujú zamestnanci palácov, chcú vyššie dôchodky

NETKY.SK • 22 Január 2019, 14:23 • 2 min
V Londýne štrajkujú zamestnanci palácov, chcú vyššie dôchodky

LONDÝN - Zamestnanci londýnskeho Toweru i paláca Hampton Court, vrátane príslušníkov čestnej stráže, ktorí sú známi pod označením Beefeaters, vstúpili v utorok ráno do štrajku. Dôvodom sú spory ohľadne výšky dôchodkov. Informovala o tom agentúra AP s tým, že obe turistami vyhľadávané atrakcie v Londýne ostali aj napriek protestom počas dnešných hodín otvorené, fungovali však v spomalenom režime. Ide už o druhý takýto protest za ostatné dva mesiace.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci vedú spor s charitatívnou organizáciou Historic Royal Palaces (Historické kráľovské paláce, HRP), ktorá sa stará o neobývané paláce v Británii. Posledná ponuka HRP ohľadne výšky dôchodkov nebola podľa odborov dostatočná.

 

img

 

Tower bol rezidenciou anglických panovníkov, slúžil aj ako väzenie a od roku 1303 je aj kráľovskou klenotnicou, v ktorej sú uchovávané korunovačné klenoty. Od roku 1988 je Tower of London ako symbol britskej monarchie zapísaný do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. V Londýne patrí k turistami najvyhľadávanejším miestam.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies