V Londýne sa začala donorská konferencia o ebole

NETKY.SK • 2 Október 2014, 14:03 • 2 min
V Londýne sa začala donorská konferencia o ebole

LONDÝN - Británia od štvrtka hostí medzinárodnú konferenciu pod názvom Porazenie eboly v Sierra Leone, ktorej cieľom je vyzbieranie financií na boj proti šíreniu vírusu v západoafrickej krajine, ale aj ďalších štátoch regiónu.

slovakia

left justify in out

Sierraleonský prezident Ernest Bai Koroma však účasť na podujatí na poslednú chvíľu zrušil pre technické problémy na jeho lietadle. Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond ešte pred začiatkom konferencie vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby vo väčšej miere finančne prispelo na boj proti ebole. Konferencia sa koná pod záštitou Organizácie Spojených národov (OSN), podľa ktorej je na boj proti epidémii potrebná asi miliarda dolárov.

 

Ebola doteraz v západnej Afrike - predovšetkým v Sierra Leone, Guinei a Libérii - zabila najmenej 3 338 ľudí. Celkovo sa zatiaľ vírusom podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo najmenej 7 178 ľudí. Podľa výpočtov expertov pribudne v Sierra Leone každú hodinu asi päť nových prípadov nakazenia ebolou. Súčasná epidémia eboly je najhoršia v zaznamenanej histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies