V Londýne sa našli tri zásielkové bomby, odtiaľto pochádzali!

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 06:49 • 2 min
V Londýne sa našli tri zásielkové bomby, odtiaľto pochádzali!

LONDÝN - Britská polícia skúma tri podozrivé balíčky, ktoré sa našli v utorok v dvoch budovách neďaleko medzinárodných letísk a na rušnej železničnej stanici v Londýne.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že balíčky zrejme obsahujú "malé improvizované výbušné zariadenia" schopné po otvorení spôsobiť menší výbuch. Príslušníci protiteroristickej policajnej jednotky podľa príslušných úradov považujú tieto nálezy za prepojené.

 

Polícia zároveň vyzvala londýnske dopravné strediská, aby "boli ostražité a informovali políciu o všetkých podozrivých balíčkoch". Polícia zatiaľ v spojitosti s týmito incidentmi nikoho nezadržala.

 

Jeden podozrivý balíček sa našiel v budove neďaleko medzinárodného letiska Heathrow. Po otvorení balíčka, ktorého časť sa zničila, budovu evakuovali. Úrady uviedli, že budova sa nenachádza priamo na letisku a na lety to vplyv nemalo.

 

img

 

 

Ďalší balík sa objavil neďaleko letiska London City a tretí v poštovom oddelení na železničnej stanici Waterloo, kde však balík policajti neotvorili.

 

Na zásielkach boli prilepené írske poštové známky. Prípad vyšetrujú príslušníci britskej protiteroristickej policajnej jednotky za asistencie írskej polície. "Najmenej dva balíčky mali írske poštové známky," napísala Sky News. Metropolitná polícia sa k medializovanej správe odmietla vyjadriť. Podľa príslušných úradov polícia prípad vyšetruje ako "súvisiace činy".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies