V Londýne predstavili divadelnú hru o Harrym Potterovi

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:10 • 2 min
V Londýne predstavili divadelnú hru o Harrym Potterovi

LONDÝN - V Londýne v utorok predstavili prvú časť hry o Harrym Potterovi s názvom Harry Potter and the Cursed Child.

slovakia

left justify in out

Inscenáciu si do Palace Theatre na West Ende prišlo pozrieť tisícpäťsto fanúšikov a fanúšičiek príbehov o čarodejníckom učňovi. Mnohí pritom zavítali do divadla v čarodejníckych kostýmoch. Po predstavení, ktoré sa skončilo potleskom postojačky, tvorcovia darovali divákom odznaky, ktorými ich žiadali, aby udržali tajomstvá.


Ako pre BBC povedali niektorí z divákov, prvá časť predstavenia prekonala ich očakávania. "Neviem sa dočkať ďalšej časti. Dúfam, že toto je prvá hra z mnohých ďalších," uviedol študent Raam Suresh. "Bolo to skvelé. Želám si, aby zinscenovali všetkých sedem kníh," vyjadrila sa ďalšia diváčka. Hannah Furness z denníka The Telegraph napísala, že publikum chcelo mágiu a dostalo jej hojne.


Dlho očakávaná dvojdielna hra je pokračovaním pôvodného príbehu. Príbeh novinky sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jeho centrálnou postavou je Harryho syn Albus Severus, ktorého stvárňuje Sam Clemmett. V úlohe Harryho Pottera môžu diváci a diváčky vidieť Jamieho Parkera. V hre sa objavia aj Hermiona Granger (Noma Dumezweni), Ron Weasley (Paul Thornley), ich dcéra Rose (Cherrelle Skeete), Ginny Potter (Poppy Miller) či Draco Malfoy (Alex Price). Na predstavení sa s J. K. Rowling podieľali aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany.


Utorkové uvedenie bolo prvým zo série verejných generálok nazývaných previews, ktoré slúžia na to, aby tvorcovia a protagonisti odhalili nedostatky a možnosti na zlepšenia ešte pred oficiálnou premiérou. Druhú časť hry o Harrym Potterovi v rámci previews po prvý raz uvedú vo štvrtok. Oficiálnu premiéru tvorcovia naplánovali na 30. júla.


Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmového spracovania, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies