V Londýne odhalili trojmetrovú bronzovú sochu Ronalda Reagana

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:50 • 2 min
V Londýne odhalili trojmetrovú bronzovú sochu Ronalda Reagana

V Londýne odhalili trojmetrovú bronzovú sochu Ronalda Reagana - Kultúra Tri metre vysokú bronzovú sochu niekdajšieho amerického prezidenta Ronalda Reagana dnes - pri príležitosti Dňa nezávislosti, štátneho sviatku USA - slávnostne odhalili pred ambasádou

slovakia

left justify in out

img

Tri metre vysokú bronzovú sochu niekdajšieho amerického prezidenta Ronalda Reagana dnes - pri príležitosti Dňa nezávislosti, štátneho sviatku USA - slávnostne odhalili pred ambasádou USA v Londýne. Stalo sa tak v prítomnosti bývalej prvej dámy Nancy Reaganovej (90) a niekdajšej šéfky americkej diplomacie Condoleezzy Riceovej.
      Exministerka zahraničných vecí USA nechýbala v piatok minulý týždeň na slávnostnom odhalení tabule s názvom "Ronalda Reagana", ktorým označili časť ulice v okolí rezidencie amerického veľvyslanca v Prahe 6-Bubenči.
      To isté platí aj o jej účasti na slávnostnom odhalení Reaganovej sochy na budapeštianskom Námestí slobody 29. júna, na ktorom sa zúčastnil i maďarský premiér Viktor Orbán.
      Pamätník v Londýne by mal pripomínať politiku sily, ktorú Reagan uplatňoval voči vtedajšiemu ZSSR. Kúsok Berlínskeho múra pred pamätníkom by zase mal evokovať spomienky na pád tzv. železnej opony a na rozpad sovietskeho impéria.
      Reagan, konzervatívny republikán, vládol v Bielom dome v rokoch 1981-89, keď bol v poradí 40. prezidentom USA. Niekdajší hollywoodsky herec a neskôr kalifornský guvernér (1967-75) prežil krátko po nástupe do funkcie hlavy štátu pokus o atentát a zomrel doma v Bel Air 5. júna 2004 vo veku 93 rokov.
      V šiesty februárový deň roka 2011 uplynulo 100 rokov od Reaganovho narodenia.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies