V Londýne mal premiéru dokumentárny film o koncertoch The Beatles

NETKY.SK • 16 September 2016, 09:18 • 2 min
V Londýne mal premiéru dokumentárny film o koncertoch The Beatles

LONDÝN - V Londýne sa vo štvrtok večer uskutočnila premiéra dokumentárneho filmu o koncertných rokoch britskej skupiny The Beatles. Vyše jeden a pol hodinový dokument s názvom "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years" v réžii Rona Howarda zachytáva skupinu v rokoch 1962 až 1966.

slovakia

left justify in out

Film zaznamenáva jej vystúpenia od čias liverpoolskeho Cavern Clubu až po koncerty na vypredaných amerických štadiónoch, ktoré vyvrcholili posledným verejným vystúpením skupiny v San Franciscu v roku 1966. Film si všíma vzostup popularity The Beatles, ako aj chaotickú atmosféru, ktorá skupinu sprevádzala na cestách.

 

Na slávnostnej premiére sa zúčastnili dvaja žijúci členovia najznámejšej zostavy skupiny - Ringo Starr a Paul McCartney, podľa ktorého bola jednou z príčin, prečo formácia prestala vystupovať naživo, skutočnosť, že fanúšikovia svojím nadšeným krikom často prehlušili samotnú skupinu, informuje agentúra AP.

 

Filmový projekt podporili Yoko Oko, vdova po Johnovi Lennonovi, ktorého zavraždili v roku 1980, a Olivia Harrisonová, vdova po Georgeovi Harrisonovi, ktorý zomrel na rakovinu v roku 2001.

 

Premiéru filmu sprevádza vydanie remasterovanej verzie koncertného albumu "The Beatles at the Hollywood Bowl", ktorý po prvý raz od svojho vydania v roku 1977 (sedem rokov po rozpade skupiny) vychádza na CD. Od pôvodnej edície sa však líši rozšírenou dĺžkou a mierne zmeneným názvom - "Live at the Hollywood Bowl".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona