V Londýne bolo jedenásťkrát viac znásilnení ako v celej Českej republike

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 07:29 • 2 min
V Londýne bolo jedenásťkrát viac znásilnení ako v celej Českej republike

Zatiaľčo v celej Českej republike bolo od januára do konca novembra 2016 nahlásených 628 prípadov znásilnení (zhruba 685 za rok), v Londýne, populácia ktorého je približne na rovnakej výške, bolo v roku 2017 nahlásených 7613 prípadov znásilnenia. Je to jedenásťkrát viac a tiež o 20 percent viac, ako rok predtým. Ľudia si už robia srandu, čo sa stalo s údajne najbezpečenejším veľkomestom na svete, ako o ňom hovoril jeho moslimský starosta Khan.

slovakia

left justify in out

Niektorí tvrdia, že za nárast prípadov môže väčšie sebavedomie žien, ktoré sa neboja znásilnenie nahlasovať. Miestostarostka Londýna Sophie Linden však priznáva, že nárast môže predstavovať len obyčajný "legitímny nárast sexuálneho násilia," informuje Evening Standard.

 

Komisár londýnskej Metropolitnej policie, Sir Craig Mackey priznáva, že sa niečo deje. Na otázku radnice však nedokázal odpovedať, čo. 

 

"Nedá sa povedať, že je to nárastom sebavedomia žien. Je tu niečo, čomu nerozumieme. Nechápeme, čo to spôsobuje."

 

Skúsiť nárast sexuálnych trestných činov prisudzovať demografickým zmenám, ktoré sa v Londýne v posledných rokoch stali, by bolo asi politicky nekorektné, píše server Stredoevropan.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies