V Londýne dobodali ďalších dvoch na smrť. Američania hovoria, že násilie v meste je šialené

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 19:00 • 2 min
V Londýne dobodali ďalších dvoch na smrť. Američania hovoria, že násilie v meste je šialené

LONDÝN - Mladý otec rodiny a žena boli včera v Londýne nezávisle na sebe dobodaní a počet vrážd v hlavnom meste Veľkej Británie tento rok dosiahol už počet 59.

slovakia

left justify in out

Prvou obeťou bol muž neanglického mena, ktorý bol vo svojom byte dobodaný ženou, ktorú poznal. Zomrel po prevoze do nemocnice. Len o pol hodiny neskôr bola v Brixtone nájdená žena so smrteľnými bodnými ranami. Aj v jej prípade bol zatknutý podozrivý človek z jej okolia.

 

Ako sme vás už informovali, Londýn tohto roku, prvýkrát od 19. storočia, prekonal v počte vrážd New York a preto sa niektoré britské denníky pýtali Američanov, žijúcich v Londýne, čo si o tom myslia. 

 

Adam Janeway, ktorý žije v Islingtone, čo je na londýnske pomery štvrť ešte relatívne biela (68 percent v roku 2011), povedal Evening Standardu: "Netuším, čo sa tu deje. Je to šialené. Ľudia si tu polievajú tváre kyselinou, deti jazdia na uliciach mopedmi a kradnú telefóny. Nechápem, prečo vaša vláda škrtá peniaze na políciu."

 

Učiteľka s arabským krstným menom Raniah Day, ktorá žije v Haringey, kde Briti tvoria len jednu tretinu, ale ďalšiu štvrtinu tvoria bieli prisťahovalci z iných krajín Európy, zase hovorí, že má strach o tých, ktorí vyrastajú na ulici. Londýn je však podľa nej omnoho viac integrovaný, ako New York - rozumej omnoho menej biely - čo vidí ako pozitívum.

 

A konečne ďalšia Američanka, tentokrát čísnkeho pôvodu, Leslie Lee, hovorí, že jej Londýn pripomína New York v 70-tych rokoch, len bez grafity a breakdance. Odpoveďou na kriminalitu je podľa nej nekompromisný prístup polície a nulová tolerancia násilia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona