V Londýne bude 15. septembra svetová premiéra dokumentu o skupine Beatles

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 08:29 • 2 min
V Londýne bude 15. septembra svetová premiéra dokumentu o skupine Beatles

LONDÝN - Svetová premiéra dokumentárneho filmu oscarového režiséra Rona Howarda o ranej fáze kultovej britskej skupiny The Beatles sa uskutoční v Londýne 15. septembra.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v pondelok producenti snímky The Beatles: Eight Days a Week, ktorí súčasne prezentovali aj krátku ukážku z filmu.

 

Tvorcovia sa za pomoci oboch žijúcich členov skupiny, sira Paula McCartneyho a Ringa Starra, ako aj vdov po Johnovi Lennonovi a Georgeovi Harrisonovi, Yoko Ono a Olivie Harrisonovej, zamerali na obdobie rokov 1961-65 a vtedajší závratný vzostup popularity formácie z Liverpoolu. Využili pri tom aj doteraz nezverejnené zábery z dobových turné štvorice, ktorá spôsobila vo svete beatlemániu.

 

Dokument približuje cestu Beatles od začiatkov v liverpoolskom podniku The Cavern Club až po ich posledný oficiálny koncert v San Franciscu.

 

Ide o prvý celovečerný film o Beatles od roku 1970, od snímky Let It Be.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies