V Lombardsku prepadli obrnené vozidlo a oslobodili mafiána

NETKY.SK • 3 Február 2014, 21:16 • 2 min
V Lombardsku prepadli obrnené vozidlo a oslobodili mafiána

MILÁNO - Štvorčlenné ozbrojené komando dnes zaútočilo v talianskom Lombardsku na obrnené vozidlo väzenskej polície, pričom sa postaralo o útek mafiánskeho bossa.

slovakia

left justify in out

Jeho brata, jedného z členov komanda, pri tom zastrelili, informuje tlačová agentúra APA.
     
K prepadu došlo v Gallarate neďaleko mesta Varese. Útočníci použili voči posádke štipľavý, dráždivý sprej, aby následne niekoľkokrát vystrelili a spôsobili policajtom ľahšie zranenia.
     
Muž, ktorý sa tak dostal na slobodu, sa volá Domenico Cutri. Ide o 32-ročného predstaviteľa kalábrijskej mafie 'Ndrangheta, ktorý si vo väzenskom zariadení Busto Arsizio odpykával doživotný trest za vraždu istého Poliaka z roku 2006.
     
Väzenská stráž ho v inkriminovanom čase prepravovala z justičného paláca, kde sa zúčastnil na súdnom pojednávaní, späť do väznice.
     
Zvyšní členovia komanda ušli spolu s Cutrim na aute. Telo Cutriho brata Antonia sa našlo krátko po útoku pred nemocnicou v meste Magenta. Pomôcť sa mu však už nedalo, pri prestrelke totiž utrpel smrteľné zranenia.
     
Po hľadaných osobách sa intenzívne pátra na celom severe Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies