V Tatrách začali s výstavbou nového dreveného mosta, ktorý vzala povodeň

NETKY.SK • 26 September 2018, 15:37 • 2 min
V Tatrách začali s výstavbou nového dreveného mosta, ktorý vzala povodeň

VYSOKÉ TATRY - Štátne lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAP) sa prostredníctvom dodávateľskej firmy pustili do stavby nového dreveného mosta v lokalite zvanej pod Húpačkami.

slovakia

left justify in out

"Pôvodný strhla júlová povodeň. V súčasnosti turistom smerujúcim do Malej Studenej doliny slúži provizórne premostenie," uviedla Martina Petránová zo ŠL TANAP.

 

V porovnaní so starým mostom bude nový masívnejší a tiež o niečo vyšší. Zakotvený bude do terénu, takže by mal byť podľa lesníkov odolnejší voči škodám spôsobeným prípadnými povodňami.

 

Po júlových povodniach, ktoré na území najväčšieho slovenského národného parku poškodili viacero chodníkov, sa nedávno podarilo spriechodniť aj žlto značenú turistickú trasu z Tatranskej Lesnej k Vodopádom Studeného potoka. Naďalej uzavretá ostáva Javorová dolina so Zadnými Meďodolmi, kde letná povodeň napáchala najväčšie škody. "Návštevníkov tejto časti národného parku na túto skutočnosť priamo v teréne upozorňujú aj informačné tabule," 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona