V lokalite na Záhorí zaznamenali ďalšie uhynuté vtáctvo na vtáčiu chrípku

NETKY.SK • 27 Január 2017, 11:39 • 2 min
V lokalite na Záhorí zaznamenali ďalšie uhynuté vtáctvo na vtáčiu chrípku

SKALICA – Skalickí hasiči dnes opätovne zasahovali na Skalických rybníkoch a na jazerách pri obci Sekule v okrese Senica pri zbere uhynutých labutí v súvislosti s vtáčou chrípkou.

slovakia

left justify in out

V tejto lokalite na Záhorí pôsobili pred siedmimi dňami, kedy tam bolo ochorenie voľne žijúceho vtáctva prvýkrát identifikované. Od 20. januára je to už desiaty zásah pre epidémiu vtáčej chrípky v Trnavskom kraji. Informoval dnes o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Vojtech Valkovič.

 

Uviedol, že v kraji boli lokalizované zatiaľ dve ohniská nákazy. „Buď tieto lokality na Záhorí, alebo okolie Veľkého Medera pri Dunajskej Strede, to najmä v nadväznosti na výskyt ochorenia pri Komárne v Nitrianskom kraji. Jeden drobný zásah sme mali pri Piešťanoch,“ povedal Valkovič. Domáce chovy sú podľa neho chránené, v regióne v uplynulých dňoch zistili vírus H5N8 len v domácom chove hydiny v Hornej Krupej pri Trnave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies