V logistickom parku ProLogis v Nitre vznikne 3810 pracovných miest

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 14:48 • 2 min
V logistickom parku ProLogis v Nitre vznikne 3810 pracovných miest

NITRA – Spoločnosť ProLogis Slovak Republic Management, s.r.o., Senec plánuje vybudovať v Nitre logistický park ProLogis Park Nitra. Tri nové haly by mali vyrásť v katastrálnom území Nitra – Dražovce, Lužianky v bezprostrednej blízkosti existujúceho priemyselného parku Nitra – Sever. Logistický park bude určený pre príjem, skladovanie a redistribúciu dielov pre výrobu vo výrobnom areáli závodu Jaguar Land Rover. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Tri novopostavené haly budú podľa predloženého projektu slúžiť pre logistiku a ľahkú nerušiacu výrobu v priemyselnej zóne. Súčasťou hál bude aj potrebné administratívne, sociálne a technické zázemie vrátane spevnených plôch, parkovacích stojísk, oplotenia areálu, sadových úprav a napojenia na inžinierske siete. Parcely, na ktorých je výstavba logistického parku navrhnutá, sú súčasťou poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Projekt uvažuje s vytvorením takmer 200.000 štvorcových metrov spevnených plôch.

 

Začiatok výstavby je naplánovaný na 3. štvrťrok tohto roka, výstavba by mala trvať štyri roky. Celkové náklady na realizáciu projektu sú predbežne vyčíslené na 30 miliónov eur. V logistickom parku by malo za predpokladu maximálnej obsadenosti logistických hál vzniknúť 3810 nových pracovných miest, z toho 785 v administratíve a 3025 vo výrobe a v sklade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona