V Poľsku zadržali podozrivého Iračana, hľadajú u neho výbušniny

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 13:57 • 2 min
V Poľsku zadržali podozrivého Iračana, hľadajú u neho výbušniny

VARŠAVA - Poľská polícia zadržala v nedeľu v meste Lodž 48-ročného cudzinca pravdepodobne irackého pôvodu, ktorý je podozrivý z nedovoleného držania výbušnín. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu súdu v Lodži Pawla Urbaniaka totožnosť podozrivého úrady preverujú, avšak vzhľadom na "úplne najzákladnejšie" dokumenty, ktoré mal pri sebe, ide pravdepodobne o Iračana, ktorý nie je v Poľsku prihlásený na trvalý pobyt.

 

K zadržaniu podozrivého muža došlo len niekoľko dní pred plánovanou návštevou pápeža Františka. Ten má do Poľska pricestovať v rámci Svetových dní mládeže (SDM), ktoré sa v dňoch 27.-31. júla budú konať v Krakove. Podľa denníka Gazeta Wyborcza plánoval Iračan útoky priamo na tejto akcii.

 

Poľský minister Mariusz Blaszczak uviedol, že od 14. júla odmietli poľské úrady udeliť povolenie na vstup do krajiny približne 200 osobám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies