V Liverpoole vydražili viazanku Johna Lennona za takmer 3500 eur

NETKY.SK • 26 August 2013, 07:48 • 2 min
V Liverpoole vydražili viazanku Johna Lennona za takmer 3500 eur

LIVERPOOL - Čiernu pletenú viazanku, ktorá patrila členovi Beatles Johnovi Lennonovi, vydražili dnes v Liverpoole za vyše 3000 libier (takmer 3500 eur). Informovala o tom BBC.

slovakia

left justify in out

Lennon venoval viazanku v roku 1962 Joyce McWilliamsovej, ktorá mala vtedy 15 rokov a chodila na nahrávanie skupiny v Cavern klube. Joyce McWilliamsová povedala, že Beatles práve nahrávali a ona sedela na okraji javiska a držala stojan na mikrofón. "Bolo tam horúco a John ma požiadal o vreckovku, aby si mohol utrieť čelo. Potom mi ju vrátil a uvoľnil si viazanku. Ja som povedala: Myslela som si, že mu dáš svoju viazanku, a on mi ju dal," citovala ju BBC. Dievča iba ľutovalo, že po návrate domov jej mama vreckovku s Lennonovým potom vyprala. Podľa manažéra aukcie Stephena Baileyho každý rok očakávajú, že sa kvalita a počet predmetov ponúkaných do aukcie zmenšia, "a vždy sa mýlime". "Je to úžasné, ale ľudia každý mesiac prinášajú do obchodu tie najnezvyčajnejšie pamätné predmety."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona