V litvínovskej chemičke ešte stále zasahujú hasiči

NETKY.SK • 14 August 2015, 09:19 • 2 min
V litvínovskej chemičke ešte stále zasahujú hasiči

LITVÍNOV - V chemických závodoch spoločnosti Unipetrol v českom meste Litvínov pokračuje dnes zásah hasičov. Likvidujú tam následky štvrtkového mohutného požiaru, ktorý vznikol po výbuchu jednotky propylénu. Informoval o tom Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Hasiči nechávajú chemikálie vyhorieť a ochladzujú zariadenia prúdmi vody. Prvý odhad škôd bude mať Unipetrol zrejme po víkende. Záchranári museli z chemičky evakuovať zhruba 1000 ľudí. Nikto sa vážne nezranil. Obyvateľov okolitých miest a obcí vydesil hustý čierny dym z požiaru.

 

Prvotné výsledky merania podľa českého ministra životného prostredia Richarda Brabca z hnutia ANO nepreukázali prekročenie limitu škodlivých látok v ovzduší. Merania budú ďalej pokračovať.

 

"Budú sa posudzovať vzorky vody, budú sa, samozrejme, brať, pretože tu je pomerne hustá sieť meracích staníc," povedal minister. V dôsledku zásahu hasičov uzavreli policajti dôležitú dopravnú tepnu z Mostu do Litvínova.

 

V Unipetrole začalo pravdepodobne horieť po výbuchu, ktorý mala na svedomí porucha na chladení propylénu. Presnú príčinu však určí až ďalšie vyšetrovanie. Prevádzka Unipetrolu bola pozastavená. Kedy sa znovu rozbehne, nie je zatiaľ jasné, uviedol na svojej internetovej stránke ČRo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies