V Litve zakázali ruskej televízii tri mesiace vysielať

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 06:30 • 2 min
V Litve zakázali ruskej televízii tri mesiace vysielať

VILNIUS - Litovský úrad pre kontrolu médií v stredu oznámil trojmesačné zrušenie vysielania ruskej stanice RTR Planeta za opakované šírenie "propagandy" slúžiacej záujmom ruskej vlády.

slovakia

left justify in out

Podľa úradu kanál, ktorý vlastní ruská štátna vysielacia spoločnosť VGTRK, "porušil zákon zakazujúci vojnovú propagandu, nenávisť a podnecovanie nepokojov". Zákaz vysielania pre televíziu je vôbec prvým svojho druhu, keďže dovtedy litovský orgán zakázal len vysielanie niektorých ruských televíznych relácií.


Litva má s Ruskom dlhodobo napäté vzťahy ešte od vyhlásenia nezávislosti od rozpadávajúceho sa Sovietskeho zväzu začiatkom 90. rokov. Od minuloročného vypuknutia krízy na Ukrajine sa napätie ešte zvýšilo pre obavy z možného ohrozenia pobaltských krajín, na ktorých území žijú početné ruské menšiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies