V Lisabone opäť štrajkujú pracovníci metra

NETKY.SK • 10 September 2014, 14:03 • 2 min
V Lisabone opäť štrajkujú pracovníci metra

LISABON - Prevádzku metra v portugalskom Lisabone v stredu počas rannej špičky ochromili štrajkujúci pracovníci, ktorí protestujú proti znižovaniu platov a možnej privatizácii.

slovakia

left justify in out

Mnohí cestujúci tak zostali odkázaní na iné druhy dopravy a na zastávkach autobusov sa napriek dažďu tvorili dlhé rady. Lisabonské metro, ktoré prevádzkuje samostatný štátny podnik, denne prepraví v priemere 370-tisíc ľudí. Do stredajšej protestnej akcie sa zapojila väčšina z jeho 1450 zamestnancov. Vláda sa už dlhšie snaží obmedziť dotovanie štátnych dopravcov, ktorých dlhy sa dokopy približujú k 16 miliardám eur. Schodok samotného lisabonského metra dosahuje 4,3 miliardy eur. Portugalská vláda v uplynulých rokoch musela prijať viacero súborov nepopulárnych úsporných opatrení, aby splnila podmienky poskytovateľov medzinárodnej finančnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona